Site Title – Blog Name – Blog Title ?

November 1, 2009

We are not all equal in front of the law. Not in Sweden!!

Filed under: Uncategorized — dr Herman Minkowski @ 7:50 pm

Gripanden
När svensk polis griper eller “omhändertar” dig, då är det livsfara. När det gäller polisbrutalitet är det fullt jämförbart med Stasi metoderna från DDR.
Vill du komma undan utan fysiska skador som brutna revben och några utslagna tänder är det bäst att resa händerna somoch lyda minsta order. Det går inte att missförstå., det kan kosta dig livet!
Men inte ens om du har händerna uppe kan du vara säker på att inte bli skjuten.  Vi har t ex fallet Osmo Vallo som blev skjuten i ryggen vid ett polisingripande. Straffet blev 60 dagsböter till två poliser, för att de låtit polishundar bita Osmo.  Det finns många sådana rättsfall i Sverige. Polisen skyddas alltid av rättssystemet. Samma kan sägas om vakter på krogar, varuhus osv.
Svensk polis är alltid beväpnad och de kan skjuta dig, sen påstår de att du “gjort motstånd” och de var “tvungna” att
skjuta. De brukar gå mycket brutalt tillväga.
Jag har en gång varit efterlyst på gr av att jag inte inställt mig på en rättegång.
Polisen kom då hem till min mor där jag befann mig, och bankade på dörren så det skakade i hela lägenheten.
Min mor öppnade och in stormade två beväpnade poliser. De beordrade mig omedelbart att följa med dem. Jag sa att jag ska bara ta med mig en bok. Då tog de genast struptag så jag kunde inte andas. De satte handbojor och släpade iväg mig inför alla grannar och min mor. De slängde in mig i en bil och sen fick jag tillbrina 5 dagar i fängelse i isoleringscell med strikta restriktioner (då får man inte ens se på TV, läsa tidning, tala med någon annan än advokat osv) i väntan på rättegång.
Under dessa 5 dagar vägrade jag äta. Jag kunde inte heller svälja efter polisens struptag.  Jag gick ner 7 kg.
Att sitta sysslolös i isoleringscell är en märklig upplevelse. Tiden bara rinner iväg. De kom med lite sysslor för mig som de kunde betala för. Jag gjorde det och fick lite fickpengar.
Därefter skrev jag till JO och bad att få reda på vad poliserna hette. Det fick jag aldrig veta.  JO avskrev ärendet. Som vanligt.

Det enda de är ute efter är en anledning att kasta sig över dig. Särskilt om du är invandrare. Då kan de mycket väl döda dig och sen bli friade i domstol.
Min bild av svensk polis är klar.  De är lika brutala som polisen i länder typ Vitryssland eller Turkiet, dvs diktaturer.

Advertisements

3 Comments »

 1. hej det var jag som blev fick stryk av polisen i Båstad hur fan ska jag få min upprättelse för det som hänt .. utredaren från malmö lovade mig att det inte skulle läggas ner dessutom var det inte jag som gjorde anmälan det var Båstad social tjänst . snälla nån som vet vad jag ska göra ??? så hör av er eller till min mail pimpson20@hotmail.com

  Comment by niklas martensson — September 9, 2010 @ 3:34 pm

  • Har du försökt kontakta Europa Domstolen ? du måste ha advokat till det, eftersom det är komplicerad

   Comment by Laurentius Horarius — October 24, 2010 @ 5:41 pm

 2. Wow! I’m amazed! I have a Chrome translation widget that actually translated this well enough for it to be understandable! Cool! I think the time is approaching when language will no longer be a barrier! 🙂 And then all this crazy slang and text-speak that the young people use today will become obsolete if you really want to communicate with others. Everybody will have to learn proper spelling or grammar.

  Anyway, I understand your objections so well! It’s so often, here in the United States, that I see stories of people who have been tazered or maced by police because they disobeyed the police. Tazers and mace weren’t intended to be used by police to punish people, they were intended to protect their lives. When it’s used as punishment for disobedience, it is a HORRIBLE abuse of power!

  Comment by Skydancer (Guardian Angel) — October 24, 2010 @ 5:04 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: